Hej och välkommen in på vår sida. Här kommer du hitta mycket info om lilla Vedum som är beläget i Vara kommun i Västergötland. Detta är en liten ort, men det finns en hel del anledningar att åka hit, och många av dessa kommer att tas upp här. Här är det nära till naturen, men det finns även affärer och industrier att besöka. Nästan oavsett vilket intresse du har, kan du nog hitta något som passar dig att göra.

I denna bygd skapades även föreningen Aktiva Vedum, den kommer också att ägnas lite tid, då det kan vara intressant att se vad för syfte en sådan förening har i en mindre bygd. Vad gör en sådan förening och har de några evenemang som allmänheten bjuds in till? Dessa frågor kan vara mycket relevanta, då oftast små föreningar är ideella och det lättaste sättet att få stöd till föreningen är att engagera med allmänheten, det vill säga befolkningen i bygden omkring. Det kan även vara intressant att se vilka sponsorer föreningen har och hur stort intresset för föreningen det faktiskt finns.

Vedum är faktiskt inte helt okänt för allmänheten, men det är många som har sett Vedum på film utan att veta om att det är just den platsen. Om du har sett “Stinsen brinner” av After Shave och Galenskaparna, då har du sett Vedums station. Det var nämligen här som den filmen spelades in. Även har Macken spelats in på en bensin-mack i närheten av Vedum.

Det kan med andra ord hända intressanta saker i den minsta byhåla.