Att göra i Vedum

När man besöker Vedum slås man av ett vackert litet samhälle med närhet till naturen. Här finns historia, som den fina tågstationen som öppnades år 1866. Besök den gärna och tänk er de vackert uppklädda resenärerna som stannat till vid stationen eller rest därifrån och ut i världen. Idag är tågstationen en kulturell mötespunkt där flera aktiviteter anordnas varje år.

Stationen är öppen efter överenskommelse och erbjuder aktiviteter som konstutställningar, föredrag och bildvisning med historieberättande om stationen och dessutom möjligheten att få måla med oljefärger. Man kan därutöver hyra delar av tågstationen för till exempel egna projekt eller utställningar.

Laskegården är en bygdegård centralt i Vedum där det med jämna mellanrum anordnas olika aktiviteter och projekt. Där hålls även möten angående hur tätorten ska kunna utvecklas på bästa sätt. Denna lokal går också att hyra för egna evenemang och kalas.

Gården Fårhaga, 4 kilometer utanför Vedum, är en lantgård som odlar potatis och spannmål. Här finns alltså en möjlighet att se hur det går till och därtill bidra till kampen om det ekologiska genom att köpa potatis och spannmål direkt från källan.

Vill man äta ute så finns restaurangen Thai Chili Vedum som specialiserat sig på det thailändska köket och har fått fina recensioner på sin hemsida på Facebook.

Om man vill äta lite mer traditionell mat finns Pizzera & Restaurang AL Forno som serverar klassisk pizzeria-mat och Al Carte. Även denna restaurang har fina recensioner på Facebook.

I Lasegården i Vedum finns nu för tiden dessutom turistinformation och en bemannad turistserviceplats. Här finns information att tillgå om vad som kan vara intressant att göra i Vedum, vad du inte får missa och eftersom det är Vedums invånare själv som har hand om turistinformationen kan man med säkerhet vänta sig inside information om vackra smultronställen. Kika förbi och prata lite, greppa ett par broschyrer och ta reda på vad Vedum har att erbjuda.